Friday, January 18, 2013

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΟΦΕΡΕΙΣ...

«Οι πιο ωραίοι άνθρωποι που ξέρουμε είναι εκείνοι που έχουν γνωρίσει την ήττα στη ζωή τους, που έχουν υποφέρει, που έχουν αισθανθεί την απώλεια, και που έχουν βρεί την έξοδο απ’ αυτά τα βάθη. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ευγνωμοσύνη, έχουν ευαισθησία, και καταλαβαίνουν ποια είναι η ζωή εκείνη που σε γεμίζει ευσπλαχνία, τρυφερότητα, βαθειά αγάπη και σε κάνει να νοιάζεσαι. Οι ωραίοι άνθρωποι δεν προκύπτουν, απλώς»

 - Ελίζαμπεθ Κούπμλερ-Ρος, Αμερικανοελβετίδα ψυχοθεραπευτρια, που ήταν πρωτοπόρος στην επιστήμη που μελετά την φαινομενολογία των επιπτώσεων της εμπειρίας του θανάτου στους ανθρώπους.

Το βιβλίο της On Death and Dying. "Για τον θάνατο, και το να Πεθαίνεις", πρωτοκυκλοφόρησε το 1969 και ακόμα θεωρείται βιβλίο αναφοράς. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί ένα πιο σύγχρονο βιβλίο της, το Μαθήματα Ζωής», στο οποίο, όπως λέει η ίδια, ήθελε να μιλήσει όχι για την πορεία του ανθρωπου προς τον θάνατο, αλλά για την ζωή και τις διαδρομές της.

2 comments:

  1. Ευχαριστούμε για την γνωριμία με την συγγραφέα κύριε Χρήστο.Μια Ελληνίδα που πιστεύει επίσης ότι<< Οι ωραίοι άνθρωποι δεν προκύπτουν, απλώς»,είναι η κυρία Φωτεινή Τσαλίκογλου.

    ReplyDelete
  2. Οι ωραίοι άνθρωποι είναι αυτοί που ζουν τη ζωή τους σε όλες τις εκφάνσεις της και δεν έχουν απλώς λόγο ύπαρξης μέσα από τις ζωές των άλλων.

    Χαρά

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...