Tuesday, March 20, 2012

ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ



Μια από τις ωραιότερες φωνές όλων των εποχών, σε ένα από τα ωραιότερα τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ. Για μιά, μόνο, στιγμή στον χρόνο (One Moment in Time), που μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή, ή απλώς να σου την κάνει πιο ομορφή. Να σε κάνει να σταθείς για λίγο, εκεί που τρέχεις σαν τρελλός, και να πείς wow! Αυτό το τραγούδι, το έχω ακούσει εκατοντάδες φορές από την Ουίτνι Χιούστον, και σε πολλές εκδοχές. Μπείτε στο YouTube και εσείς, και ακούστε 5-6 από τις live εκδοχές της. Είμαι σίγουρος ότι σε κάθε μία από αυτές, θα ανακαλύψετε μία ξεχωριστή ερμηνεία. Έτσι που να μήν ξέρεις στο τέλος ποιά απ' όλες να επιλέξεις.

Με συγκινούν μουσικές από πολλούς χώρους, και δεν έχω κολλήματα με ταμπέλλες. Όταν βγαίνει από τη ψυχή, όταν προδίδει δουλειά και γνώση πίσω της, όταν σέβεται αυτόν που την ακούει, όταν σε κάνει να θέλεις να τραγουδήσεις και εσύ, ή να σιγοψιθυρίσεις τον σκοπό της, τότε είναι πραγματική μουσική.

Απόβραδο στη Λευκωσία. Βουίζουν γύρω μου ειδήσεις άνυδρες, μέ έμφαση σε ασήμαντες πράξεις, ασήμαντων προσώπων. Διόρθωσα τα κείμενα τών παιδιών, έλεγξα τα τρέιλερ και τα τίζερ (πόσο απεχθείς όροι, αλήθεια), και κάθομαι για λίγο, πριν κατέβω στα μπουντρούμια του κοντρόλ, να διαβάσω λίγους στίχους του Ρεμπώ και να ακούσω μουσική.

Αυτήν την "Μια στιγμή στον Χρόνο" θέλησα τώρα να μοιραστώ μαζί σας.

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...