Wednesday, March 7, 2012

ΒΓΗΚΕ, ΛΕΕΙ, ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΞΑΝΑΦΟΡΕΣΕ!

Το βίντεο αυτό, με την τοποθέτηση της κας. Ελενας Παναρέτη (βουλευτού Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ), στην Οικονομική Επιτροπή της Βουλής λίγες πριν από την συζήτηση και ψήφιση των νέων οικονομικών μέτρων στην Ολομέλεια της Βουλής (μιλάμε για το περίφημο 2ο πακέτο στήριξης των 130 δις ευρω), έχει φτάσει σε πολλούς παραλήπτες στο Ίντερνετ. Τα όσα ισχυρίζεται η βουλευτής, είναι υπό συζήτηση. Μπορεί κάποιος να διαφωνήσει μαζί της, μπορεί πολλοί να συμφωνήσουν - μάλλον αυτή είναι και η ... αναλογία. Το καίριο, όμως, για εμένα, είναι η ευκολία (;) με την οποία μία μεγάλη μερίδα δημόσιων ομιλητών (πολιτικοί, δημοσιογράφοι, αναλυτές, καθηγητές, κλπ) εκφέρει απόψεις την μια μέρα, που δεν μπορεί να υποστηρίξει την άλλη. Όντως, είναι απορίας άξιον πως η κ. Παναρέτη, μετα από όλα όσα θα ακούσετε τώρα, ψήφισε υπέρ του προτεινόμενου νόμου; Εάν κάτι έχουμε χάσει εδώ, δηλαδή εάν κάπου η γυναίκα έχει εξηγήσει τη στάση της, ή έχει πεί κάτι άλλο που να δικαιολογεί την ψήφο της, δεν το γνωρίζω, και θα ήθελα να το μάθω. Υπογραμμίζω, όμως, ταυτόχρονα, ότι είμαι άποφασιστικά αντίθετα σε εκείνους που στοχοποιούν όσους πολιτικούς, ή και πολίτες, που έχουν ταχθεί υπέρ του Μνημονίου, προπηλακίζοντάς τους, ή και χαρακτηρίζοντάς τους "προδότες".


5 comments:

  1. Χρήστο καλησπέρα,

    Με αφορμή το παραπάνω άρθρο σου, θα ήθελα να συμφωνήσω μαζί σου, στην τελευταία σου φράση: "Υπογραμμίζω, όμως, ταυτόχρονα, ότι είμαι άποφασιστικά αντίθετα σε εκείνους που στοχοποιούν όσους πολιτικούς, ή και πολίτες, που έχουν ταχθεί υπέρ του Μνημονίου, προπηλακίζοντάς τους, ή και χαρακτηρίζοντάς τους "προδότες".
    Και θα παρακαλούσα όσους έχουν αντίθετη άποψη και θεωρούν προδότες όσους ψήφισαν το μνημόνιο, ή όσοι πολίτες είναι υπέρ των αναγκαίων μέτρων, να μας πουν με επιχειρήματα και εμπεριστατωμένη άποψη, τον αντίλογο αυτού.
    Τι πρέπει να γίνει δηλαδή; Απαντήσεις τύπου: Να ξεσηκωθούμε να κάνουμε απεργίες, να μην δεχτούμε τη βοηθειά τους, για μένα, είναι πολύ φτηνές, δε μου αρκουν. Αν δε δεχτούμε τη βοήθεια, τι θα συμβεί; Αν χρεοκοπήσουμε, πως θα είναι η επόμενη μέρα;
    ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αγαπητή Κυρία Τάνια.

      Προσωπικά είμαι ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ !! είμαι αντιμνημονιακός γιατί δεν είμαι προνομιούχος αλλά απλά εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα με ημερομηνία λήξεως καί μάλλον βραχυπρόθεσμη , είμαι αντιμνημονιακος γιατί το σαθρό πολιτικό σύστημα τόσα χρόνια καταλήστευε τον πλούτο της χώρας μου καί όταν πια δεν μπορούσε πλέον να το κρύψει καί αφού είπε πρώτα ότι " λεφτά υπάρχουν " στην συνέχεια
      " δημοκρατικότατα " χωρίς να με ρωτήσει αποφάσισε να απευθυνθεί στο δ.ν.τ. και την τρόικα δηλαδή στον λύκο για να φυλάξει τα πρόβατα ! είμαι αντιμνημονιακός γιατί ή υποτιθεμενη βοήθεια χρησιμοποιείται καί θα χρησιμοποιηθεί για να εξυπηρετηθούν πρώτιστα οί " αξιότιμοι" δανειστές μας που εκτός τών άλλων εμένα που εργάζωμαι σκληρά καί είμαι χαμηλά αμειβόμενος , αυτοί επειδή τους βολεύει με θεωρούν τεμπέλη καί υψηλά αμειβόμενο , είμαι αντιμνημονιακός γιατί στο μόνο δημόσιο τομέα που θα υπάρξει " ανάπτυξη " θα είναι πάλι στις προμήθειες όπλων καί συστημάτων απο " αθώους γίγαντες " όπως ή Siemens !είμαι αντιμνημονιακός γιατί για μια ακόμα φορά την πληρώνουν , μέχρι πότε άραγε ? , τα γνωστά υποζύγια συνταξιούχοι καί μισθωτοί ! είμαι αντιμνημονιακός γιατί θέλω τουλάχιστον να κοιτάω το παιδί μου με καθαρό βλέμμα καί να ξέρει ότι τουλάχιστον δεν θα παραδώσω εύκολα τα όπλα , όσα μου έχουν μείνει ! είμαι όμως αντιμνημονιακός καί γιατί τα τελευταία χρόνια κάποιοι αρκετοί συμπολίτες μου βολευτήκαν με αυτή την κατάσταση , νομίζωντας ότι θα διαρκέσει για πάντα το παραμύθι του " φουσκωμένου " χρηματιστηρίου καί του να κάνουμε πολλά λεφτά χωρίς κόπο , είμαι λοιπόν αντιμνημονιακός γιατί ακριβώς είμαι πολύ ΣΟΒΑΡΟΣ !!

      Φιλικά.
      Αγγελίδης Θεόδωρος

      Delete
  2. Κύριε Χρήστο καλησπέρα.
    Έγραψα ένα άρθρο για τους Έλληνες πολίτες και θα θελα πολύ να το μοιραστώ μαζί σας και να μου πείτε τις απόψεις σας.

    "ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ"
    Καλησπέρα σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Θα θελα να μοιραστώ μαζί σας τις απορίες μου και τις ενστάσεις μου για όσα συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα. Σε όσα εμείς επιτρέπουμε να μας "κάνουν".
    Οι περισσότεροι απο τους συμπολίτες μας, ζουν στιγμές δυστυχίας και φτώχιας. Με δυσκολία επιβιώνουν. Φοβούνται το αύριο, γιατί γνωρίζουν καλά, ότι αυτοί δε θα υπάρχουν. Προσπαθούν να βρουν τροφή και ρούχα για να ζήσουν τα παιδιά τους. Περιμένουν υπομονετικά στα συσσίτια για μια μερίδα φαγητό. Περιμένουν ένα θαύμα για να μπορέσουν να αλλάξουν τα δεδομένα. Απεγνωσμένα αναζητούν έστω και ένα μεροκάματο για να παρατείνουν τη "ζωή" τους. Τα χρέη τους έχουν πνίξει. Στέγη ανύπαρκτη. Τρόμος και πανικός για το αύριο, αν υπάρξει γι αυτούς.
    Μια άλλη μερίδα ανθρώπων οι λεγόμενοι "νεόπτωχοι" που ξαφνικά έμειναν χωρίς δουλειά και αναζητούν σήμερα ένα γεύμα απο τα συσσίτια. Άνθρωποι που ζούσαν δεκαετίες ολόκληρες με δανεικά, που έκλεβαν το κράτος με κάθε τρόπο, που νόμιζαν οτι η κρίση δε θα τους αγγίξει. Άνθρωποι που νόμιζαν πως όλα με τα λεφτά εξαγοράζονται. Πολυτελή αυτοκίνητα, ακριβά σπίτια, ταξίδια, διακοποδάνεια, πληθώρα πιστωτικών καρτών για αγορές. Σπατάλη σε όλα τα επίπεδα. Delivery και Junk Food γιατί "ο χρόνος είναι χρήμα" επικαλούνταν. Σαββατοκύριακα: Πρώτο τραπέζι πίστα, για να πάνε κάτω τα φαρμάκια της εβδομάδας. Λουλούδια και σαμπάνιες να ρέουν. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Δευτέρα πρωί: Λυπούμαστε αλλά η εταιρεία λόγω οικονομικών προβλημάτων βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσει την απόλυση σας. Τότε ξαφνικά, οργίζονται και αποφασίζουν να υψώσουν το ανάστημά τους, βρίζοντας το πολιτικό σύστημα και ότι υπάρχει γύρω τους. Κατά την επιστροφή για το σπίτι, σταματούν στο περίπτερο και αγοράζουν 2 πακέτα τσιγάρα, για να πάνε κάτω οι "πίκρες". Επόμενη στάση: Καφές σε πακέτο. Σπίτι: Καταστραφήκαμε!!! Ξαφνικά φτωχύναμε, λένε στη σύζυγο.
    Η τρίτη κατηγορία που αποτελεί πιστεύω και τη μειονότητα των Ελλήνων πολιτών, είναι αυτή που έχει καταφέρει να ζει με όσα "βγάζει". Χωρίς δάνεια και κάρτες στα κόκκινα. Με περιορισμούς στις σπατάλες. Άνθρωποι που ζουν με τις δικές τους δυνάμεις και όχι με "δανεικά. Άνθρωποι της περασμένης γενιάς, που "επιβίωσαν" στην κατοχή και άντεξαν στις κακουχίες. Άνθρωποι που με το υστέρημά τους, μπόρεσαν και αγόρασαν ένα κομμάτι γης για να το άφησαν "προίκα"στα παιδιά τους. Άνθωποι με αξίες και ιδανικά που τους οφείλουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τα όσα πρόσφεραν σε αυτή τη χώρα. ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ που αγαπούν και σέβονται ακόμα αυτή τη χώρα. Που "πονούν" με όσους υποφέρουν. Με σχεδόν "κουτσουρεμένη" σύνταξη, προσπαθούν να συνδράμουν με όποιο τρόπο μπορούν στους πολίτες που πραγματικά έχουν ανάγκη.

    ΜΕ ΤΙΜΗ
    ΤΑΝΙΑ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αγαπητέ Κύριε Θεόδωρε,

      Σεβαστή η άποψη σας. Θα ήθελα μόνο να διευκρινήσω, ότι και εγώ βρίσκομαι στον ιδιωτικό τομέα χρόνια. Ουδέποτε δεν υπήρξα δημόσιος υπάλληλος, ούτε επεδίωξα να γίνω. Ο σύζυγός μου, επίσης δεκαετίες πολυεθνικός υπάλληλος. Συμφωνώ μαζί σας στα συμπεράσματα που κάνετε, αλλά θέλω να μείνουμε στην ουσία. Τι εναλλακτική μας έχει απομείνει; Να βγαίνουμε όλοι και να απεργούμε; (όσοι έχουμε απομείνει εργαζόμενοι και για όσο ακόμα); Να κλείνουμε την Ακρόπολη, τους δρόμους; Να καταστρέφουμε την περιουσία των συμπολιτών μας; Εγω να δεχτώ την αποψή σας και να πω ΟΧΙ στο μνημόνιο, θα μπορούσατε σας παρακαλώ πολύ να μου περιγράψετε την επόμενη μέρα;
      Διαβάστε το άρθρο μου, αν έχετε την καλοσύνη και απαντήστε μου.

      Ευχαριστώ
      Τανια Κοντιδη

      Delete
    2. Αξιότιμη Κυρία Τάνια.

      Ή αντίθεση μου λοιπόν σε αυτό που λέγεται μνημόνιο κατ' αρχάς έχει να κάνει με το γεγονός του ότι έχει παρουσιασθεί σαν ή μοναδική ελπίδα σωτηρίας της χώρας μας ενώ οδηγεί μαθηματικά στην απόλυτη εξαθλίωση καί καταστροφή της ! αλλά άς προσπαθήσω να γίνω πιο συγκεκριμένος , κατ'αρχάς παραποιηθήκανε τα κριτήρια για την είσοδο μας στην Ο.Ν.Ε. , επι των αξιοτίμων Κων Σημίτη καί Παπαδήμου , τιμωρήθηκε μήπως κανένας μεγαλόσχημος για αυτό ? έπειτα τα στοιχεία του ελλείματος απο μεριάς της ΕΛ.ΣΤΑΤ. παραποίηθηκαν καί υπερδιογκώθηκαν ώστε ή κατάσταση να φαίνεται μη αναστρέψιμη , πάλι δεν τιμωρήθηκε κανείς καί ούτε υπάρχει τέτοια προοπτική , ή Ελλάδα λοιπόν στην συνέχεια σαν ομόλογος των υπολοίπων κρατών μελών αντι να καταφύγει στο δ.ν.τ. θα μπορούσε να είχε ζητήσει δάνεια μακροπρόθεσμα απο την ε.κ.τ. με το επιτόκιο που δανείζεται π.χ.ή Γερμανία αλλά καί το επιτόκιο που δανείζωνται οί τράπεζες , θα μπορούσε επίσης να πάρει δάνειο με πολύ ευννοικότερους όρους απο χώρες εκτός Ε.Ε. όπως ή Ρωσία καί ή Κίνα , αλλά άν θέλετε απο την στιγμή που οί κυβερνώντες θεώρησαν ότι δεν υπήρχε άλλη λύση θα έπρεπε να θέσουν στην λαική ετυμηγορία απο την αρχή με δημοψήφισμα άν θέλουμε να πάμε ή όχι στο δ.ν.τ. καί όχι σαν λαικίστικο πυροτέχνημα οπως απείλησε να κάνει ό Γ.Α.Π. , το έπραξαν ? όχι βέβαια , απο εκεί καί πέρα απο την στιγμή που μας έσυραν στον βάλτο της τρόικα πάλι δεν τόλμησαν να τα βάλουν με το μεγάλο κεφάλαιο ( τράπεζες , εφοπλιστές , βιομήχανους ) καί ενώ θα μπορούσαν να πάρουν αναλογικά μέτρα για όλους δεν έκαναν το παραμικρό π.χ. θα μπορούσαν να βάλουν ειδικό τέλος για τα καράβια που φέρουνε ελληνική σημαία , αλλά τι να λέμε για τους εφοπλιστές το λέει έτσι καί αλλιώς πολύ εμπεριστατωμένα πιο δίπλα ό Κος Μιχαηλίδης ! για τους βιομήχανους που πήραν τα ευρωπαικά κονδύλια για να κρατήσουν θέσεις εργασίας στην Ελλάδα καί στην πρώτη ευκαιρία φύγαν για πιο συμφέρουσες περιοχές παίρνωντας καί τα κονδύλια καί τον εξοπλισμό ! ακόμα ακόμα άν θέλετε ούτε την ακίνητη περιουσία της εκκλησίας τολμάνε να αγγίξουν ενώ στην Ιταλία τουλάχιστον ό Μόντι αποφάσισε να φορολογηθεί ή ακίνητη περιουσία του Βατικανού που αποδίδει εισόδημα ! με ρωτάτε άν θα πρέπει να απεργούμε ? άν θα πρέπει να κλείνουμε την Ακρόπολη ? τους δρόμους ? να καταστρέφουμε τις περιουσίες των συμπολιτων μας ? όσον αφορά την απεργία για να κρατήσει κάποιος την εργασία του το λέτε καί μόνη σας πόσοι έχουν μείνει ακόμα με δουλειά ? ή απεργία ώς γνωστόν είναι δικαίωμα καί απο τα τελευταία όπλα των εργαζομένων σίγουρα βέβαια έχουν γίνει καί γίνωνται καταχρήσεις, για την Ακρόπολη που με ρωτάτε όσο ενάντιος είμαι το να έρχεται ό Ιάπωνας τουρίστας καί να το βρίσκει κλειστό για τον οποιδήποτε συνδικαλιστικό λόγο , άλλο τόσο δεν βλέπω το λόγο να μην προβάλλωνται πολιτισμένα κάποια παναθρώπινα αιτήματα όπως ψωμί παιδεία ελευθερία σε ένα παγκόσμια αναγνωρισμένο μνημείο της ανθρωποτητας όπως αυτό!όσο για τους δρόμους να σας θυμίσω την απέραντη ακομμάτιστη λαοθάλασσα που πλημμύρισε ειρηνικά το Σύνταγμα καί τους γύρω δρόμους πρίν να την πνίξουν τα δακρυγόνα , τέλος όσο αφορά την καταστροφή των περιουσιών συμπολιτών μας φυσικά καί είμαι και με τα δύο χέρια καί την καρδιά μου αντίθετος ! αυτοί που το κάνουν δηλ. οί γνωστοί άγνωστοι "μπαχαλάκηδες" παίζουν τον ρόλο του αναχώματος του λαικού κινήματος καί αιτία της κατάπνιξης του ( μεταφορικά καί κυριολεκτικά ) απο τις δυνάμεις ασφαλείας , τέλος με ρωτάτε να σας περιγράψω την επόμενη μέρα άν θεωρητικά λέγαμε ΟΧΙ ατο μνημόνιο ? σίγουρα αρχικά θα ήταν αρκετά δύσκολα τα πράματα αλλά όχι πιο δύσκολα απ' ότι είναι τώρα με την βούλα του ΝΑΙ στο μνημόνιο καί εν πάσει περιπτώσει ό λαός μας έχει καταφέρει στο παρελθόν καί βρίσκει τρόπους να επιβιώνει κάτω απο πολύ δύσκολες περιστάσεις π.χ. το κίνημα της πατάτας , οί ανταλλαγές σε είδος , καί βέβαια δεδομένου ότι θα είχαμε βρεί πάτο πλέον σίγα σιγά θα ανεβαίναμε στην επιφάνεια για να αναπνεύσουμε ενώ τώρα και αυτό είναι αμφίβολο άν θα γίνει ποτέ !

      Συγγνώμη για το μακροσκελές του λόγου μου.

      Καλό Σαββατοκύριακο.
      Αγγελίδης Θεόδωρος

      Delete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...