Tuesday, March 6, 2012

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ (Εβδομάδα 5/3-11/3)

40.000 μαϊμού συντάξεις διακόψαμε μετά την απογραφή, δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Γιώργος Κουτρουμένης. Και συνέχισε: "Στον ΟΓΑ 8.500 συντάξεις ήταν μαϊμού. Θα ζητήσουμε τα λεφτά πίσω, έχουμε στείλει πολλούς φακέλους στις δικαστικές αρχές, αλλά δεν είναι εύκολη διαδικασία» σημείωσε. Από τις διακοπές εξοικονομούνται 405 εκατ. ευρώ ετησίως.  Διακόπηκαν και επιδόματα του ΟΓΑ σε 21.000 ανθρώπους που δεν τα δικαιούνταν. Το σύστημα ήταν διάτρητο».

Και ακόμα πιο διάτρητοι, οι πολιτικοί που το κατασκεύασαν και το συντήρησαν.


900, περίπου, είδη τροπικών πτηνών βρίσκονται αντιμέτωπα με τον κίνδυνο του αφανισμού έως τα τέλη του αιώνα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, προειδοποίησαν επιστήμονες. Η απειλή είναι μεγαλύτερη για είδη που ζουν σε βουνά, παράκτια δάση και σε σχετικά μικρές περιοχές, ενώ επιτείνεται από παράγοντες όπως οι ασθένειες, ο ανταγωνισμός μεταξύ ειδών και η συρρίκνωση των οικοτόπων εξαιτίας της αποψίλωσης των δασών μεταξύ άλλων.

40% των ασθενών με καρκίνο στην Αγγλία, δήλωσαν σε έρευνα του UK Cancer Research ότι απέφυγαν να πάνε έγκαιρα στον γιατρό τους και να αναφέρουν τα συμπτώματά τους, γιατί φοβούνταν ότι η διάγνωση δεν θα ήταν καλή. Και όμως, όπως μετέδωσε σήμερα (6/3) το BBC, εάν ο κόσμος έσπευδε αμέσως στον γιατρό, τουλάχιστον 11.500 άνθρωποι στην Αγγλία που πέθαναν τα τελευταία χρόνια από καρκίνο, θα μπορούσε ακόμα να ήταν εν ζωή, και μάλιστα με καλή ποιότητα ζωής.
"Βούλωσ'το, επιτέλους!"
12 ώρες αγόρευε στη Βουλή ο Τουρκος βουλευτής της αντιπολίτευσης Εγκίν Εσκιόζ, φωτό, κατα την διάρκεια συζήτησης (!!!) για την αύξηση από τα 8 στα 12 χρόνια της υποχρεωτικής φοίτησης των παιδιών σε σχολεία. Ο κ. Εσκιόζ, που ανήκει στο Ρεπουμπλικανικό Λαικό Κόμμα, άρχισε να μιλάει χθες το απόγευμα στις 3.15, και ολοκλήρωσε την μαραθώνια αγόρευσή του σημερα στις 3.15 τα ξημερώματα!

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...