Monday, March 26, 2012

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ (26.03.2012)

1236 πρόστιμα επέβαλαν από το 2003 έως σήμερα οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας σε Τουρκοκύπριους που έρχονατι από τα κατεχόμενα στις ελέυθερες περιοχές και προβαίνουν σε τροχαίες παραβάσεις. Αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα "Φιλελεύθερος", καταδεικνύει ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και τηρούν σε πολύ μεγάλο βαθμό τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και "υπακούουν" στις σημάνσεις. Ακόμα, ενδιαφέρον είναι και το στοιχείο ότι από τα 1236 πρόστιμα που έχουν επιβληθεί, πληρώθηκαν τα 1088, ενω δεν έχουν πληρωθεί μόνο δύο, αφού οι υπόλοιπες 146 υποθέσεις έχουν οδηγηθεί στο δικαστήριο.

2 comments:

  1. Καλημέρα Χρήστο και Καλή εβδομάδα.

    Η αλήθεια είναι πως ένα απο τα πιο σημαντικά πράγματα για την εξέλιξη της κοινωνίας, ενός τόπου γενικότερα ή μιας οικογένειας, είναι η κεφαλή. Όλα ξεκινούν και τελειώνουν στη σωστή διοίκηση. Αν υπάρχει αυτή, όλα τα υπόλοιπα έρχονται αυτόματα. Πάντα θυμάμαι μια παροιμία που λέει η γιαγιά μου: "Το ψάρι παιδάκι μου, απο το κεφάλι βρωμάει πάντα!!!"
    Πόσο μεγάλη αλήθεια είναι αυτό και πόσο σημαντικό είναι για την ομαλή λειτουργία μιας πόλης-χώρας-τόπου.
    10ετίες ολόκληρες έπασχε η Ελλάδα απο αυτό και ιδού τα αποτελέσματα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλησπέρα Κυρία Τάνια.

      Ώς γνωστό ό πλούτος μιας χώρας είναι οί θεσμοί της καί βέβαια να λειτουργούν καί σωστά !

      Μ' εκτίμηση.
      Αγγελίδης Θεόδωρος

      Delete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...